Örjan Hans-Ers ny chef för Gävle Konserthus och Symfoniorkester

Den 1 september i höst tillträder Örjan Hans-Ers som ny chef för Gävle Konserthus och Symfoniorkester. Han efterträder Beryl Lunder som blir chef för Örebro konserthus. Örjan är idag orkesterchef och biträdande konserthuschef för Gävle Symfoniorkester sedan 2007.

-Jag är glad att den nye chefen fanns i vår egen organisation Örjan har en bred musikalisk kompetens, lång erfarenhet av ledarskap och i att arbeta i en komplex och politiskt styrd organisation, säger Kajsa Ravin, förvaltningschef Kultur & fritid, Gävle kommun.

-Jag är inspirerad och taggad inför förtroendet. Jag trivs med mitt nuvarande arbete som orkesterchef men är redo att ta ett steg vidare och skapa förutsättningar för hela Konserthuset, där Symfoniorkestern är en del. En viktig fråga är att ytterligare utveckla Konserthusets samarbete med kommunerna i regionen, säger han.
>> Läs mer

 

Scensommarkonsert Länk till Blåbärsklubben

Länk till Visit Gavle. Länk till Gävle JazzClubs konserter

KOMMANDE KONSERTER
Scensommarkonsert

Lördag 29 augusti 2015 / Gasklockorna 16.00 / Fri entré Max 4 biljetter/person kan fr.o.m 10 augusti hämtas kostnadsfritt hos: Gävle Konserthus, Flanör Depeschen, Gävle Turistcenter och Sandvikens Turistbyrå.

Lördag den 29 augusti bjuder Gävle Symfoniorkester på gratiskonsert utomhus vid Gasklockorna i Gävle. Linnea Henriksson, Magnus Carlson och Malena Ernman är solister med orkestern, som leds av ingen mindre än Anders Berglund. Dessutom uppträder Helges Allstars, ensembler från Gävle Kulturskola och barnens favoriter; Vattenmannen & Speed. Konferencier är Larry Forsberg. Biljetterna är gratis och släpps den 10 augusti.

Läs mer »

Gävle Symfoniorkester - Sir Neville!

Fredag 11 september 2015 / Gevaliasalen 19.00 / Prisgrupp 1: 285 kr Prisgrupp 2: 255 kr Prisgrupp 3: 20 kr (stud/barn)

Dirigent: Sir Neville Marriner
Tobias Carron, flöjt
Aiste Baliunyte, harpa

Tippett: Concerto for double string orchestra
Mozart: Konsert för flöjt och harpa
Dvorák: Symfoni nr 8

KOM FÖR ATT när Sir Neville Marriner gästade oss 2013 blev det succé, och att vår soloflöjtist Tobias Carron är en makalös musikant. Här får du möta de båda mästarna i ett möte med två andra mästare; Mozart och hans vackra flöjtkonsert, och Dvořák och hans åttonde symfoni.

Läs mer »