Blind Boy Paxton

Mat & musik är en perfekt kombination. En maträtt med influenser av södern till Blind Boy Paxtons blues till ett kanonpris! Missa inte chansen att se den unike Paxton i Gävle Konserthus!

Den amerikanske bluesmusikern Jerron "Blind Boy" Paxton har ett rykte om sig att kunna förflytta sin publik tillbaka till 20-talet och få dem att önska att de kunde stanna i den tidsepoken för alltid. Trots att Paxton bara är i tjugoårsåldern kan han vara en av de bästa multi-instrumentalisterna som du inte ännu hört talas om än. Paxton uppträdde 2016 i ett fullsatt Carnegie Hall med "Lead Belly Tribute" tillsammans med Buddy Guy, Eric Burdon, Dom Flemons, Tom Paley och andra stjärnor. Det är ingen överdrift att säga att Paxton imponerade där.

Video

When an Ugly Woman Tells You No

Mole in the ground

Mississippi Bottom

Den unga musikern sjunger och spelar banjo, gitarr, piano, munspel, fiol, Cajun-dragspel och snatterpinnar. Paxton har en övernaturlig förmåga att omvandla traditionell jazz, blues, folk och country till samtida musik och få det att kännas verkligt. Dessutom fascinerar han publiken med sin humor och sitt berättande.
Han är en talang av världsklass och en unik och färgstark karaktär som synts på tidningsomslag till Living Blues Magazine och Village Voice och har även intervjuats på Fox News.
Hans musik är influerad av musiker som Fats Waller och "Blind" Lemon Jefferson. Enligt Will Freidwald i Wall Street Journal är Paxton "nästan den enda musikmakaren av sin generation som spelar gitarr, banjo, piano och fiol tillsammans med en rad andra instrument för att fullt ut assimilera blues från 1920 och 30-talet. "

2016 blev Paxton nominerad i kategorin Årets artist i "International Folk Music Awards".

Garderob:
I foajén på entréplan finns en obevakad garderob där du utan kostnad kan hänga av dig dina ytterkläder. 

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Övrigt:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. Tänk även på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.