Datum och tid:

Torsdag 9 maj, 19:00

Carr & Roswall

Allt började 2003 då den engelske gitarristen Ian Carr och den svenske nyckelharpspelaren Niklas Roswall gav ut albumet Step on it. Skivan fick fina recensioner och duon spelade intensivt några år. Nu är de tillbaka med albumet Time flies. Därmed fortsätter de att utforska samspelsmöjligheterna mellan gitarr och nyckelharpa, både i egna och i traditionella låtar. Även om formatet är litet skapar de ett stort och alldeles eget sound med intressanta arrangemang och stor variationsrikedom. Passa på att njut av folkmusik av högsta klass och hämta ut din fribiljett så snart det går. Begränsat antal platser.

Ian kommer från Penrith i norra England och är en av de mest aktiva och välkända gitarristerna på den engelska folkscenen. Han kom till Sverige första gången redan 1993 som gitarrist i The
Kathryn Tickell Band. Snart därefter bildades det brittisk-svenska folkbandet Swåp. Ian flyttade till Sverige 2001 och har även spelat i Sanden-Nygårds-Carr och Timber, tillsammans med Maria Jonsson och Mikael Marin. Han arbetar även ofta tillsammans med flera välkända brittiska artister, t ex Kris Drever, Heidi Talbot, Kate Rusby och Eddi Reader.

Niklas från Kverrestad i Skåne är både riksspelman och världsmästare på nyckelharpa och har genom åren spelat i bl a Nyckelharporkestern, Ranarim, Ralsgård & Tullberg kvartett och Ulrika Bodén med vänner. Duospel ligger honom också varmt om hjärtat och förutom duon med Ian Carr spelar han även med Jens Comén och Mia Marin. Niklas har gått musikerutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och arbetar som frilansande folkmusiker. Numera är Niklas huvudgrupp Ahlberg, Ek & Roswall, Årets grupp vid Folk & Världsmusikgalan 2016.

Video

Carr & Roswall - Asbestos Suite

Innan konserten kan du njuta av en god bit mat. I pausen kan du köpa något gott. 
Varmt välkommen till Restaurang Gourmet BLÅ. För aktuell meny och bordsbokning

Kontakta
restaurangen@gavlekonserthus.se
026-172940

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen