Datum och tid:

Lördag 16 mars, 18:00

Encore

Tillsammans med Sveriges coolaste Operasångare Rickard Söderberg och Matilda Paulsson presenterar Sandvikens Symfoniorkester ENCORE, en konsert med enbart extranummer!

Vid konserters slut stundar oftast Encore d.v.s. extranumret, den musikaliska efterrätt som publiken, solisterna och musikerna längtar till. Och det finns väl få saker som är så uppfyllda av sprudlande glädje som just extranumret? När nu två av Sveriges mest uppskattade operasångare, Rickard Söderberg och Matilda Paulsson, ger konsert är det bara Encore! Konserten fylls denna afton med de extranummer vi alla älskar och som oftast inte ges plats i ett traditionellt konsertprogram. Det är briljant musik och varje gång denna musik uppförs lyfter taket. Med Encore välkomnar Sandvikens Symfoniorkester till en afton där vi helt enkelt njuter lite mer av livet.

Rickard Söderberg är utbildad pianist och har gått Musikhögskolan i Göteborg. Snart sadlade han dock om till sång och studerade vid Operaakademiet i Köpenhamn. Det är nu 23 år sedan Rickard Söderberg debuterade som solist med orkester och han har sjungit professionellt på världens scener i långt över ett decennium.

Rickard har under många år varit knuten till Malmös operahus. Under de senaste 15 åren har han sjungit roller på de större operahusen i bland annat Danmark, Norge, USA, Kanada, Tyskland och Frankrike. Han har också sjungit ett flertal produktioner på Drottningholms Slottsteater.

Under de senaste åren har Rickard sjungit alltmer musikal, bland annat Evita tillsammans med Charlotte Perrelli, Rebecca med Nanne Grönwall och nu senast Dr Zjivago tillsammans med Sanna Nielsen. Han har också haft musikalkonserter tillsammans med flera av nordens största orkestrar.

Matilda Paulsson är efter studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Royal Academy of Music i London och Operahögskolan i Stockholm idag en av Sveriges främsta operasångerskor.

För Matilda är opera den ultimata scenkonsten. ”Den innehåller ju allt; musik, drama, bild, text och dans” berättar hon. Matilda älskar publiken och fortsätter ”utan publik, ingen föreställning. Publiken och den stämning de kreerar är jätteviktig för oss på scen”.

Hon har bland annat sjungit vid Kungliga Operan, Göteborgsoperan och Folkoperan i Stockholm samt vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Nationaloperan i Helsingfors. Hon har också framträtt som konsertsångare. Matlida jobbar med det hon allra helst vill och gillar, att beröra människor. 

Jonas Samuelsson (dirigent) har stor erfarenhet av operavärlden då han även arbetat som baryton i stora delar av Europa och har bland annat sjungit på Madrids konserthus, Festivalen i Aix-en-Provance, Theatre Champs-Elysees och Barbican Hall. Han plockades ut av Fischer-Dieskau till dennes första Masterclass i England, Wigmore Hall, och har vunnit Vera Rosza Schubert Prize samt tilldelats Anne Wyburd Award som bästa Liedsångare vid Guildhall.

Innan konserten kan du njuta av en god bit mat. I pausen kan du köpa något gott. 
Varmt välkommen till Restaurang Gourmet BLÅ. För aktuell meny och bordsbokning

Kontakta
restaurangen@gavlekonserthus.se
026-172940

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen