Datum och tid:

Torsdag 16 september, 19:00

Eldfågeln

Francois Leleux DIRIGENT
Éric Le Sage PIANO

G. ROSSINI Barberaren i Sevilla, ouvertyr
W.A. MOZART Pianokonsert nr 17 C-dur
W.A. MOZART Pianokonsert nr 24 c-moll
I. STRAVINSKY Eldfågeln 1919

Eldfågeln! Stravinskys berättelse om kärlek, passion, magi och dans är ett av hans allra finaste verk och en omistlig del i baletthistorien. Den överdådiga orkestreringen, orkesterfärgningen, ljudeffekterna, berusande teman och nya rytmer gör det till ett av 1900-talets viktigaste musikverk. Dessutom, vilken symbolisk musik att starta en säsong med! Med en seger för det goda i mötet med det onda!

Innan konserten kan du njuta av en god bit mat. I pausen kan du köpa något gott. 
Varmt välkommen till Restaurang Gourmet BLÅ. För aktuell meny och bordsbokning

Kontakta
restaurangen@gavlekonserthus.se
026-172940

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen