Gävle Gospel 2018

Välkommen till en härlig gospelfest i Gävle Konserthus, en av Sveriges största gospelfestivaler! Tillsammans med 400 sångare, Patrice E Turner och Samuel Ljungblahd är du välkommen till en konsert fylld med inspirerande och medryckande gospel.
Vi har glädjen att välkomna tillbaka Patrice E Turner, Harlem New York, som var med oss på Gävle Gospelfestival 2015. Patrice är en uppskattad och erkänd sångerska, pianist, kompositör och dirigent! 

Patrice E Turner (USA)
Samuel Ljungblahd
Mass Choir
Anki och Magnus Spångberg

Årets svenska gästartist blir Samuel Ljungblahd som, även han, medverkade 2015. Samuel är en av Sveriges främsta soulartister och även en mycket duktig låtskrivare. Hans första album kom ut 2005. Samuel har sjungit mycket på frikyrkoscener men också på profana scener som t.ex. Let´s dance och Så ska det låta. Han har uppträtt tillsammans med den amerikanska soullegenden Kirk Franklin och arbetat med den norska artisten Ole Börud. Samuel har även arbetat tillsammans med svenska artister som t.ex. Sarah Dawn Finer, Carola och Lisa Nilsson.

Anki och Magnus har arbetat med många av Sveriges stora såsom Christer Sjögren, Carola, Charlotte Perelli, Triple & Touch, Pernilla Wahlgren, Wenche Myhre, Gladys del Pilar, Sten Nilsson, Sanna Nielsen och Dana Dragomir. De har bland mycket annat dessutom varit körledare och kapellmästare Anki & Magnus Spångbergunder 15 år i Stockholm Gospelkörfestival. Jobbade även regelbundet med körprojektet "Toner för Miljoner" under 7 år. Båda hämtar inspiration i de afroamerikanska församlingarna i USA genom regelbundna besök.

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen