Datum och tid:

Torsdag 31 oktober, 19:00

Gävleborgs Ungdomssymfoniorkester

Välkommen att ta del av framtidens lokala symfoniker!
Gävleborgs Ungdomssymfoniorkester (GUSO) är en unik chans för länets alla musicerande ungdomar som vill prova på att spela i en symfoniorkester. Eleverna i GUSO får spela under ledning av Dirigent Cecilia Rydinger Alin, rektor och professor i orkesterdirigering på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och med musiker ur Gävle Symfoniorkester som coacher.

Under hösten 2019 genomförs två perioder med repetitioner som avslutas med en konsert i Gävle Konserthus.

Program (med reservation för ändringar)
Schubert Symfoni nr 8, sats 1
Sibelius Finlandia Larsson Epilog ur En vintersaga
Tjajkovskij Danse Trepak ur Nötknäpparen
Avicci Without you
Badelt Pirates of the Caribbean

Gävleborgs Ungdomssymfoniorkester har syftet att uppmuntra, stimulera och inspirera unga musikers intresse för klassisk musik och att uppmuntra dem att fortsätta sin musikaliska bana. Gävle Symfoniorkester samverkar med Kulturskolorna i länet och stöds under pilotåret av Region Gävleborg i samarbete med Bilda

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen