Datum och tid:

Onsdag 28 oktober, 19:00

Isabella Lundgren sjunger Bob Dylan

Isabella Lundgren hörde vi första gången 2013 och som vi föll pladask! Till dags dato har hon släppt en handfull skivor varav den senaste är ”Out of the Bell Jar” där hon tolkar Bob Dylan. Vidare har hon fått flera utmärkelser och stipendier.

För att citera Isabella själv så säger hon om Bob Dylan, eller Robert Zimmerman som han föddes som:

 – Den första av hans skivor jag köpte var ”The times they are a changing”, och jag köpte den av den enkla anledningen att den första mannen jag älskade, älskade Dylan. Min plan var att lära mig alla långa låttexter utantill och sedan lite nonchalant, droppa ett citat här och där när vi passerade varandra i skolkorridorerna, berättar Isabella.

Till min stora förvåning, när jag satte mig framför skivspelaren och tryckte på play den där första gången, var mannen jag älskade den sista jag tänkte på. Jag blev förtrollad, överväldigad och uppslukad av musiken jag hörde. Stora ord jag inte förstod, namn jag aldrig hört, toner som resonerade så klart med min själ att jag för en stund upplevde att jag lämnade jordens yta.

– Det Robert Zimmerman gett mig och som jag nu vill ge dig, är nyfikenheten. Att möta livet med öppna ögon, öppna öron och en helig vilja att upptäcka och söka, i stjärnorna, i böckerna, i skivorna, i andras ögon, men framförallt, i din egen förtappade själ.

Isabella är inte bara en fantastisk sångerska utan även en fängslande berättare som framgår av hennes sommarprat.

I övrigt hör vi som vanligt Calle Bagge på piano, Niklas Fernqvist på bas och Daniel Fredriksson på trummor,Daniel Migdal på fiol.

Video

Isabella Lundgren & Carl Bagge trio - Them There Eyes

Säker konsert

Tryck här för att läsa mer om vad Gävle Konserthus gör för att skapa en trygg och säker miljö för dig som besökare.

OBS! Begränsat antal platser, max 50st. På grund av rådande situation så säljs biljetterna onumrerade, och på plats så blir alla besökare anvisade platser i Gevaliasalen av Konserthusets personal, med god distans mellan besökarna. Allt för allas trevnad och säkerhet.