Jennie Abrahamson

Jennie Abrahamson är aktuell med ett nytt soloalbum, det fjärde sedan debuten "Lights" 2007 och tre år efter släppet av "The Sound of Your Beating Heart" som genererade gott om radiotid och en hel del turnerande både hemma och utomlands. Under våren kommer Jennie göra några utvalda spelningar i Sverige och övriga Skandinavien. Vi är glada att Jennie kommer till Gävle Konserthus och KAKEL innan hon återigen åker på en Europaturné för att supporta och sjunga med Peter Gabriel.
Det var aldrig säkert att det skulle bli en ny skiva dock. Vägen till den gick från branschtrötthet via ett högskoleprov, en vända på universitet, en lång verklighetsflykt på turné med bästa vännerna i Ane Bruns band och slutligen; ett oväntat uppvaknande på en arenaturné genom Nordamerika som förband och duettpartner till största barndomsidolen Peter Gabriel. "Det var en ganska rörig period, och det tog ett tag att förstå vad det egentligen var som hände. Men jag minns den exakta stunden då jag på något sätt återtog musiken och glädjen i allt - jag låg klarvaken på hotellet en natt i Kalifornien efter att vi hade spelat på Hollywood Bowl och insåg att jag hade en känsla i magen som jag inte känt på många år. Den att vara helt tillfreds och mitt i nuet - som att kroppen, tankarna och känslorna för en gångs skull står helt i linje med varandra. Förundrad över att musiken tar en med på så outgrundliga resor, lycklig över att få hålla på."

Den röriga tiden blev en språngbräda in i en ny kreativ period. Musiken skrev hon under våren 2013,
inhyrd i olika dagsljuslokaler, och albumet spelades in under sommaren i den egna studion vid Norrtull i Stockholm som hon driver med två kollegor. Tongångarna känns igen. Receptet är lika delar 80-tal, norrländska vidder, plingig asienkitsch och bullrande rytmer från något varmare land. Hon har alltid tyckt om att blanda och ge. Ledorden är minimalistisk maximalism - det ska låta mycket men från så få och klara ljudkällor som möjligt. Den mesta musiken skrevs på olika malletinstrument och kalimbor, något som också hörs i produktionen. Ett första smakprov kom redan i höstas i form av "Phoenix", som hon släppte i samband med att hon supportade ännu en turné med Gabriel, denna gång i Europa. Där "Phoenix" uppvisade en elegant minimalism med sitt sparsmakade beat, rumlande bas och eteriska melodi, bjuder första officiella singeln "The War" på extra allt. Driven av ett smittsamt beat, en stråkorkester och en manande kör lyfter den temat om det feministiska uppvaknandet och längtan att stå upp för verkliga värden och lika rättigheter.

Video

Bloodlines

To the water (live)

Det här är KAKEL

Garderob:
I foajén på entréplan finns en obevakad garderob där du utan kostnad kan hänga av dig dina ytterkläder. 

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Övrigt:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. Tänk även på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.