Datum och tid:

Söndag 15 december, 16:00

Julkonsert

Gävle Symfoniorkesters Julkonsert - fylld med julens traditioner och associationer i ett välljudande fyrverkeri!

Gävle Symfoniorkester
Dirigent Cecilia Martin-Löf
Julvärd Emma Knyckare
Forsbacka Kammarkör
Heliga Trefaldighets vokalensemble

Årets julkonsert med Gävle Symfoniorkester är fylld med julmusik som du känner igen och gärna vill nynna med i. Som värd möter vi radio-, scen- och tv-profilen Emma Knyckare. På dirigentpulten ser vi den uppskattade, och ofta återkommande, Cecilia Martin-Löf.
Välkommen till en julkonsert fylld med julens traditioner och associationer.

Urval ur programmet:
Rimskij-Korsakov Dance of the tumblers (ur Snow Maiden)
Andy Williams The most wonderful time of the year
Gardner/Nydesjö Tomorrow shall be my dancing
Trad/Willcocks The first Nowell
Harold Darke In the bleak midwinter
Come all ye faithful
Tjajkovskij Sats 2 ur Symfoni nr 6
Gustav Nordquist Jul, jul
Sibelius Julvisa (Giv mig glans)
James Burton On Christmas Night
Ukkonen TVs Jul
We wish you a merry Christmas

 

Emma Knyckare är en mycket uppskattad och flitigt anlitad radiopratare, programledare, konferencier, teaterapa, galavärd, skribent och festivalarrangör. Emma kan snart även titulera sig författare då hon gör sin bokdebut i början av detta året, med en bok om att bli förälder.

Emma har under flera år varit programledare för bland annat "Morgonpasset" och "Tankesmedjan". År 2013 var hon programledare för "Musikhjälpen" och samma år fick hon sitt eget radioprogram – "Knyckare i P3".

Dessutom medverkar Emma ofta i TV. Bland annat har hon tillsammans med Felix Herngren varit programledare för TV-programmet "Inte OK" och även medverkat i humorprogram såsom "Hårdvinklat", "Intresseklubben" och "Tror du jag ljuger". Emma har även lett Melodifestivalens förfest.

Emma har ståuppat sedan 2009  och uppträder ofta på olika klubbar runt om i landet. Hon har även deltagit i standup-turnén "Badjävlar" och har nu under våren varit på Europaturné och ståuppat i bl.a. Spanien, Tyskland och England.

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen