Datum och tid:

Tisdag 5 november, 19:00

Laura Cortese and the Dance Cards

Laura Cortese är en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik med många strängar på sin lyra. Hon är violinist, sångare, låtskrivare, multiinstrumentalist och bandledare. Med sin varma, karaktäristiska röst och sitt fullfjädrade fiolspel skapar hon och the Dance Cards äventyrlig folkmusik levererad med kraft och hjärta. Tillsammans spelar de både snabba danslåtar och hjärtskärande ballader.

Vid första anblick verkar bandet vara en vanlig stråkkvartett eftersom de saknar gitarrer, men när Cortese slår på titelspåret från sitt album California Calling är det uppenbart att detta är något helt annat. Laura Cortese and the Dance Cards står stadigt med rötterna i amerikansk folkmusik, men låter kreativiteten och uppfinnarlusten blanda in genrer som bluegrass, country och jazz. På så sätt rör de sig med enkelhet från vacker, eterisk stämsång till kaxig indierock och vidare till energiska fiolmelodier hämtade direkt från Skottland. Det är inte en stråkkvartett, inte en a capella-grupp eller ett indieband, men på något sätt är det allt detta på en och samma gång. Det här är postfolk som banar väg för innovation inom genren.

 

Materbjudande!

Kanonerbjudande på konsert samt mat till paketpris!

Entrébiljett samt burgare med briochebröd, gruyère, karmeliserad lök, tryffelmajonnäs, pommes frites med sellerisalt.

Ord. pris 339kr
NU 250kr!

Tryck bara på "Boka biljett" som vanligt och välj "Entré + hamburgertallrik". Erbjudandet endast tillgängligt vid förköp.

Video

Laura Cortese & the Dance Cards - Stockholm

Laura Cortese & The Dance Cards - The Low Hum