Legendarer som svänger mer än en speedwaybana

Det har gått ganska precis elva år sedan de livs levande legenderna i Los Lobos besökte Gävle Konserthus. En milstolpe i konserthusets historia. Och en monumental konsertupplevelse. Fortfarande kan man höra det pratas om den konserten bland de lyckliga som var på plats. Och det känns helt rimligt. Sällan har liksom Gävle varit närmare att sättas i självsvängning är just där och då. Och nu är det dags igen. Så, säkra redan nu upp lösa föremål, mjuka upp alla stela leder och spänn fast säkerhetsbältet. En svängfest utan skyddsnät är på ingång.

Gillar du:
Soul?
Latin?
Blues?
Americana?
Rock?

Har du svarat ja på någon av ovanstående finns det inget att fundera på. Minst en biljett ska såklart genast införskaffas. Har du svarat ja på flera av alternativen då bör du släppa allt du har för händerna, ringa till dina polare och be samtliga att köpa varsin biljett och samtidigt boka grupptid hos närmaste dansskola (ja, man vill ju inte komma oförberedd till årets stora dansfest).

Röster om Los Lobos:

"Jag var på plats 2007 och jag har nog fortfarande inte riktig hämtat mig efter den svängchocken.."

"Jag säger bara: Lyssna på låten This Time!"

"Det var journalisten Mats Olsson som någon gång i början av 90-talet fick mig att börja lyssna"

"De är fantastiska på skiva, men ännu bättre live"

Lyssna på:
Kiko (1992)
This Time (1998)
Tin can trust (2010)

Video

Dont worry baby

Live at Knuckleheads saloon

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen