Datum och tid:

Söndag 24 mars, 17:00

Owe Thörnqvist 90 år

Fest & Final

För den nya generationen är han den galet populäre Boogieman som var med i Mello och fick tusentals barn att rösta på hans rockiga tävlingsbidrag. För de något äldre är han en av landets mest älskade och uppburna artister som introducerat en ofattbart stor musikskatt under sina 70 år på scenen med egna texter, egen musik, framfört med ett osvikligt artistiskt mästerskap på scenen.

Allt har han hunnit med:

Egna revyer i hemstaden Uppsala, Skrev och framförde egenproducerad rock före Elvis (-54) skrev musik och låttexter i Knäppupp (62-63), Gjort krogshower med de stora primadonnorna Eva Rydberg och Lill Lindfors och Anna Sundqvist, Givit tusentals shower i Folkparkerna, Gjort reklamfilmer för Mazetti och Bronzol, Sparrat Ingemar Johansson, Skrivit låtar till ett antal revyer, Medverkat i The Flintstones i USA -63 med Vilma, Toppat låtlistorna med succéer som Varm korv boogie, Svartbäckens ros, Ett litet rött paket, Hjalmar Bergström, Dagny, Loppan, På festplatsen etc.

Och musiken fortsätter att flöda ur honom, allt från rock, boogie, vals, hymner, blues...

"...han har skapat sitt eget visuniversum, som han befolkat med säregna livsöden...Här varvas nonsenspoesi med skimrande jazzballader. Här finns en stor snillrikt rimflätad låtskatt..." - Ferlinpriset

"för att han på sitt geniala, oefterhärmliga, tokroliga sätt lyckats kombinera bondkomik och rock'n'roll till samma musikgenre..." - Fridolf Rudinpriset

"De bilder Thörnqvist målar och hans förmåga att lekfullt kombinera text och melodi har nått långt ner i folkdjupet och fått flera generationer att uppskatta och sjunga hans sånger." - Ulf Peter Olrogpriset

"för en oskattbar och ofattbar kulturgärning vars bevingade ord och toner trollbundit generationer" - Orphei Drängars Hederspris

Många vill fira Owe på födelsedagen men första delen av kvällen står 90-åringen själv på scenen med sitt band. Efter paus vidtar firandet med gästartister som kommer från landets alla hörn.

Innan konserten kan du njuta av en god bit mat. I pausen kan du köpa något gott. 
Varmt välkommen till Restaurang Gourmet BLÅ. För aktuell meny och bordsbokning

Kontakta
restaurangen@gavlekonserthus.se
026-172940

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen