Datum och tid:

Fredag 24 september, 19:00

Rhapsodia Latina

Nuno Coelho DIRIGENT
Lucienne Renaudin-Vary TRUMPET

B. BARTOK Divertimento för stråkar
G. LIGETI Concert Roumanesc
S. BARBER Essä nr 2
Á. PIAZZOLLA Oblivion
E. OSCHER Rhapsodia Latina
T. ADÈS Powder her face

Den unga virtuosa trumpetaren Lucienne Renaudin Vary debuterar i Gävle med ett program som presenterar både en europeisk och svensk premiär av Efrain Oschers Rhapsodia Latina för trumpet och orkester, som i kombination med Piazzollas Oblivion är en underbar musikalisk hyllning till latinamerikanska rytmer och tango. Nuno Coelho dirigerar ett program av Bartok, Ligeti, Barber och kröner allt med den eklektiska sviten från operan Powder her face av Thomas Ades, som fyller 50 år 2021.

Innan konserten kan du njuta av en god bit mat. I pausen kan du köpa något gott. 
Varmt välkommen till Restaurang Gourmet BLÅ. För aktuell meny och bordsbokning

Kontakta
restaurangen@gavlekonserthus.se
026-172940

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen