Sagas - Orchestral Fantasy music

KOM FÖR ATT njuta av helkväll i sagornas värld. John Williams magiska musik till Harry Potter. Howard Shores Oscarbelönade tonsättningar till The Lord of the Rings. Temat ur en av tidernas mest populära TV-serier, Game of Thrones. Lägg till detta soundtracken till några av spelkulturens största titlar, World of Warcraft och Skyrim, och du har SAGAS!

Gävle Symfoniorkester
Dirigent: Josef Rhedin
Solist: Sabina Zweiacker, sopran 
Orvar Säfström, värd
Forsbacka Kammarkör

Film- och spelkännaren Orvar Säfström är tillbaka med ett program kring fantasy – en stark genre som genererat uttryck i alla vår tids största medier; film, tv-serier och spel. Förutom titlarna ovan blir det även musik ur Narnia, The Hobbit, Conan the Barbarian, Shadow of the Colossus och många fler. En garanterad högtidsstund för både filmmusik och fantasyälskare!

Program:
Shore: The Fellowship of The Ring/The Two Towers–The Ring Goes South/Gollum's Song
Lewis: The Lion, the Witch and the Wardrobe – Suite
Gregson-Williams: The Chronicles of Narnia – The Wardrobe/To Aslan's Camp
Horner: Willow – Willow's Theme
Brower: World of Warcraft Wrath of The Lich King – Main Title
Jones: The Dark Crystal - Suite
Soule: Skyrim – The Dragonborn Comes

PAUS

Williams: Harry Potter – Harry's Wondrous World/Hedwig's Theme
Shore: The Hobbit – Over Hill
Rosenman: Lord of the Rings (1978) – Main Theme
Otani: Shadow of the Colossus – Suite
Poledouris: Conan the Barbarian – Funeral Pyre
Poledouris: Conan the Barbarian – Anvil of Crom
Djawadi: Game of Thrones – The Rains of Castamere/The Children

Video

Exempel från programmet

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen