Brahms pianotrio

Tillsammans med Restaurang Gourmet BLÅ har sex grupper av musiker ur Gävle Symfoniorkester satt ihop konserter, från både kända och mindre kända kompositörer, tillsammans med en smakfull soppa. Musiken och soppan dukas upp på Gevaliasalens scen med långbord och stämningsfull atmosfär.

Brahms fullbordade sin pianotrio i H-dur i början av 1854. När förläggaren Simrock 36 år senare ville ge ut en ny upplaga av hans ungdomsverk beslöt sig Brahms för att omarbeta trion. Vid bearbetningen som bland annat innebar en förkortning av partituret med en tredjedel lyckades Brahms med att ersätta verkets alla brister, utan att den ungdomligt översvallande ursprungsidén gick förlorad, och utan att man märker någon stilbrytning någonstans. Det är denna version från 1889 som spelas här.

Garderob:
I foajén på entréplan finns en obevakad garderob där du utan kostnad kan hänga av dig dina ytterkläder. 

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Övrigt:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. Tänk även på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.