The Armed Man - A mass for peace

Gratisbiljetterna till The Armed Man har tagit slut på flera uthämtningsställen.
Biljetterna är helt slut på:
Gävle Konserthus
Gävle Turistcenter
Gävle Stadsbibliotek
Sätra Bibliotek

Biljetter finns fortfarande kvar på:
Hudiksvalls Turistbyrå
Bollnäs Turistbyrå
Kundtjänst, Söderhamns kommun

Biljetter kan hämtas i Bollnäs, Söderhamn och Hudiksvall till och med torsdag 12 oktober.
Kvarvarande biljetter släpps i Gävle Konserthus tisdag 17 oktober kl. 11.00. 

En fredskonsert med Gävle Symfoniorkester, Malena Ernman, Chokri Mensi samt körer från regionen. 
Denna konsert är en nutida och mångkulturell manifestation mot krigets fasor och med hopp om fred! The Armed Man: A Mass For Peace av Karl Jenkins tillägnades de drabbade i Kosovokriget 1998-1999. Verket är skrivet för kör, solister och symfoniorkester och har formen av en mässa med inslag från andra religiösa texter, men berättar parallellt en krigshistoria gestaltad i sekulära texter.
Innan konserten kan man ta del av utställningar av fristadskonstnären Issa Touma, kulturskolans bildelever och stadsbiblioteket. Vi bjuds även på framträdanden med elever från Gävle Kulturskola och en projektkör för nyanlända.

1900-talet är med största sannolikhet det mest krigsdrabbade seklet i mänsklighetens historia. Inför millennieskiftet beställde museet Britain's Royal Armories en komposition av tonsättaren Karl Jenkins. The Armed Man: A Mass For Peace tillägnades de drabbade i Kosovokriget 1998-1999. Verket har formen av en mässa med inslag från andra religiösa texter, men berättar parallellt en krigshistoria gestaltad i sekulära texter. Vi hör hur militärtrumman ljuder - kriget närmar sig. Det är dags att ta till vapen... Vi hör den blivande krigarens fruktan och hans försök till att stärka sig till kamp och hjältemod. Vi blir vittnen till skräcken och hopplösheten hos de krigsdrabbade. Vi hör tystnaden när slaget är över och vi vandrar runt i förödelsen, bland de överlevande. Vi påminns om att krig drabbar inte bara oss i nuet, det ger också de överlevandes livslånga sår. Den sista satsen uppmanar oss att inte kriga utan att värna om fred – Ring ut det gamla, ring in det nya!

Medverkande:
Gävle Symfoniorkester
Alice Farnham, dirigent
Malena Ernman, solist
Chokri Mensi, solist

Medverkande körer:
GE-klaven, Bollnäs
Gävle kammarkör Concordia
Ungdomskör Torsbergsgymnasiet i Bollnäs
Projektkör med nyanlända

Konserten inleds med barnkör från el Sistema som sjunger tillsammans med orkestern.

Video

Del av konserten. Framförd av Orchestra of the Welsh National Opera, och fyra körer, dirigerar gör karl Jenkins