Datum och tid:

Onsdag 30 november, 19:00

Jul med Anne Sofie von Otter och vänner

Medverkande:
Anne Sofie von Otter, mezzosopran
Fabian Fredriksson, gitarr
Leif Kaner-Lidström, piano

Gävle Konserthus har den stora glädjen att bjuda in till julkonsert i Heliga Trefaldighets Kyrka med världssångerskan Anne Sofie von Otter och vänner!

Tillsammans med några av sina favoritmusiker: gitarristen Fabian Fredriksson och pianisten Leif Kaner-Lidström bjuder hon på en resa genom julmusik från olika tidsåldrar och genrer, eller vad sägs om allt från Bach till Per-Erik Moreaus, via Jean Sibelius, Chad Jones och mycket, mycket mer?
Kort sagt blir detta en stund att minnas och för att värma själen under de kalla vintermånaderna!

Anne Sofie von Otter är en av samtidens främsta mezzosopraner. Hon sjunger stora roller på operahus som La Scala, Metropolitan, Covent Garden och med orkestrar som Berliner Philharmoniker och Wiener Philharmoniker. Listan kan göras lång, liksom hennes diskografi för vilken hon belönats med flera Grammys. Anne Sofie är en lika mångsidig som uppbokad artist med många åtaganden världen över.

Fabian Fredriksson, är en svensk låtskrivare, producent och gitarrist. Han har examen från Musikmakarna i Örnsköldsviks yrkesinriktade låtskrivarutbildning. Fabian har spelat gitarr på Grammy-vinnande CD:n Douce France och på So Many Things med Anne Sofie von Otter och Bengt Forsberg på orgel. Han har uppträtt på konserter i Hanoi, Adelaide, Usedom, London och Stockholm. 

Leif Kaner-Lidström är pianist och kompositör. Efter avslutade studier för Dina Parakhina vid RNCM i Manchester, har han framträtt som solist och kammarmusiker både i Storbritannien och internationellt. Leif framträder också regelbundet som duopartner med Anne Sofie von Otter, med vilken han givit recitaler i Australien, Nya Zealand, Vietnam, Tyskland, Sicilien och Sverige.