Datum och tid:

Fredag 13 maj, 19:00

Annika Norlin möter Gävle Symfoniorkester - EXTRAKONSERT

SLUTSÅLD!

FÖRESTÄLLNINGEN ÄR FLYTTAD FRÅN 2022-02-11!

Alla biljettinnehavare har fått information skickat till den e-postadress som användes i samband med biljettköpet.

Annika Norlin, känd för sina alter egon Säkert! och Hello Saferide, sålde snabbt slut konserten med Gävle Symfoniorkester. Vilket betyder att det blir en extrakonsert!

Annika Norlin är en singer/songwriter som gjort sig känd för ärliga, egensinniga låtar och ett alldeles unikt intimt uttryck. Hon har ett starkt samhällspatos, vilket märks både på och utanför scenen. Hon når en bred publik genom sina båda alter egon Säkert! och Hello Saferide.

Dirigenten Jonas Nydesjö leder konserten och har även arrangerat en del av musiken.
”Jonas och jag har tidigare fått göra det här på Malmö Live och Norrlandsoperan, och det var bland det mest omvälvande jag gjort. Både publiken och jag var helt slut efteråt”, säger Annika Norlin.

 

Konceptet Jonas Nydesjö, jag och symfoniorkester kom till av en slump - jag blev tillfrågad om en konsert i Malmö för tre år sedan. Konserten skulle spänna över alla mina skivor, både Hello Saferide och Säkert! Det var tänkt att uppföras en gång bara, men det blev så lyckat att vi sedan tjatade in oss på Norrlandsoperan i Umeå, och sedan spreds ordet till Sundsvall och nu till Gävle.
För varje konsert har vi modifierat upplägget lite, och Jonas och jag har gjort musik tillsammans som man bara kan höra här.
Det speciella är kanske att det inte, som vanligt är när en popartist möter en orkester, rör sig om en popmusikföreställning med lite stråkar till, utan i stället är det bara orkestern och jag. Orkestern får arbeta på max, och Jonas och jag med. Jag är själv är lite chockad över hur väl mitt uttryck, som väl är lite oskolat, har gift sig med symfoniorkester. Jag tror det har att göra med att arrangemangen lyckas plocka fram de stora temana i min musik på ett annat sätt: längtan, kärlek, liv och död. Vi har också tänkt att vi allihop i rummet ska tvingas röra oss utanför vår comfort zone, inte minst publiken som antingen brukar vara poplyssnare som är nya till symfoniklanger eller orkesterlyssnare som är ovana vid en röst som min.

Jag vill understryka hur speciella de här konserterna är för mig. Vi har hittills gjort en per år, och en anledning till det är att jag inte skulle palla att göra flera, jag är helt slut efter en sådan här kväll. Det är känslosamt i sig för mig att göra musik, och att sedan få höra den med harpa och violiner är helt vansinnigt. Jag förbereder mig som inför Vasaloppet eller högskoleprovet typ, måste sitta still och glo i flera dagar innan.

Det ska bli superkul att få göra det här ihop med Gävlesymfonikerna som jag hört låter fantastiskt, och Gävlepubliken som jag har extremt positiva minnen av från tidigare spelningar.

 

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen

Innan konserten kan du njuta av en god bit mat. I pausen kan du köpa något gott. Vid vissa konsertern håller vi även öppet i Övre Baren.

För mer information och menyer, tryck här!


Kontakt:
restaurangen@gavlekonserthus.se
026-172940

Varmt välkommen till Restaurang Gourmet BLÅ.