Datum och tid:

Lördag 13 augusti, 19:30

AXMAR 350

AXMAR 350 - Vi firar att Axmar bruk fyllde 350 år 2021.
En konsert där Lisa, Lena & Lisa möter Gävle Symfoniorkester,
under ledning av Bertil Fält

För att fira att Axmar bruk fyllde 350 år gavs 2021 en jubileumskonsert i Hyttan med de framstående solisterna Lena Willemark, violin och sång, Lisa Rydberg, violin och Lisa Långbacka, accordeon. Konserten innehöll delvis nykomponerad musik utifrån traktens rika historia. Trots att konserten blev en riktig succé, kunde, på grund av pandemin, inte evenemanget få den dignitet och storlek som det var planerat. Nu återges konserten tillsammans med Gävle Symfoniorkester under ledning av Bertil Fält, och tillsammans kan vi nu fira Axmar Bruk 350 år en gång till!

Lena Willemark är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon har tagit emot en rad utmärkelser, däribland sex Grammisar, Expressens musikpris ”Spelmannen” och var nominerad till Nordiska rådets musikpris 2021. Lena är Hedersdoktor vid Göteborgs Universitet och vid Dalarnas Högskola.

Lisa Rydberg är Riksspelman och barockviolinist - en musiker med ett brett register. Hon utgör ena halvan av duon Bach på svenska, figurerar i barockensembler, har medverkat på album med artister som Ulf Lundell, Nicolai Dunger och First Aid Kit samt arrangerar och komponerar musik. Hon har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris och Diplom på barockfiol. 

Lisa Långbacka har sina rötter i folkmusiken men hon svävar fritt mellan olika musikvärldar, från pop, jazz och folkmusik till opera och teatermusik. Hon har uppträtt på Nobelmiddagen, turnerat med Norrbotten Big Band och Grammyvinnaren Maria Schneider och har spelat i svenska Eurovision Song Contest.

Bertil Fält är en multiinstrumentalist med saxofon som huvudinstrument. Syns i flera konstellationer, bland annat tillsammans med Camilla von Bothmer, och i trion SWUNG med Urban Andersson och Görgen Antonsson. Har undervisat inom musik sedan länge, och även komponerat och arrangerat musik för symfoniorkester.

Innan konserten kan du njuta av en god bit mat. I pausen kan du köpa något gott. Vid vissa konsertern håller vi även öppet i Övre Baren.

För mer information och menyer, tryck här!


Kontakt:
restaurangen@gavlekonserthus.se
026-172940

Varmt välkommen till Restaurang Gourmet BLÅ.

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen