Datum och tid:

Fredag 21 oktober, 21:00

Dina Ögon & Daniel4ever

Dina Ögon & Daniel4ever - En helkväll med två verkligen unika band, som bjuder på annorlunda intryck och fantastisk musik!

"En stark nostalgisk vibb, en sommar för längesedan. Värmen och svettiga studiosessions som hämtade från Kaliforniens 70-tal. Den solblekta känslan och den Fleetwood Mac-minnande idén att skapa smooth musik som ändå känns. Allt det där finns i Dina Ögon"

Detta är några av orden som det självbetitlade debutalbumet beskrevs med när Gaffa listade 2021 års bästa svenska album.

Bandet själva säger så här:
Bandet är gamlingar i gemet. Inget konstigt. Vi gör vår grej. Limmar ihop det. Nån tycker att det är viktigt med snygga skor, en annan tänker på bensin och läder.
Alltså inte svart, nitar, läder och avgaser, utan mjukt ljust läder med blommig träig doft, och bensin i snygg flaska. Utan doft.

Vi lägger in en bit av sig själv i gott sällskap.
Reflektioner och tankar.
Strävan och nyfikenhet.

Texterna och musiken är till alla människor i alla tider.
Till dina ögon, till oss alla, vi som är ett med varandra.
Till de som aldrig tar ansvar och till de som gör det för mycket.

----------

Daniel4ever singeldebuterade 2021 och 1a april släppte de äntligen sitt efterlängtade debutalbum Dom kort man fått. Albumet har redan fått ett väldigt fint mottagande med bland annat 56 i Nöjesguiden.

Bandmedlemmarna är på intet sätt några nykomlingar. Daniel4ever består av Daniel Boyacioglu, Nils Törnqvist (Amason) och Markus Jägerstedt (Robyn & La Bagatelle Magique) som tillsammans har över 60 års erfarenhet av musikskapandet. Genom att blanda poesi och rap blev Daniel Boyacioglu under tidigt 00-tal en av Sveriges mest framgångsrika poeter. Sedan dess har han släppt 6 diktsamlingar, flertalet musikalbum och både skrivit för och spelat på de största teatrarna i landet.


Vi säger bara, denna kväll vill du inte missa!

Video

Dina Ögon - Tombola 94

Daniel4ever - Sång för Sanjin

Det här är KAKEL

KAKEL i Gävle Konserthus riktar sig till alla som gillar en intim känsla med stående publik. På KAKEL hittar du det som verkligen är på G i popsverige. Mitt i konserthusets foajé bygger vi scenen för att skapa närhet mellan artist och publik. Många vill kalla det klubb, vi kallar det KAKEL!

Innan konserten kan du njuta av en god bit mat. I pausen kan du köpa något gott. Vid vissa konsertern håller vi även öppet i Övre Baren.

För mer information och menyer, tryck här!


Kontakt:
restaurangen@gavlekonserthus.se
026-172940

Varmt välkommen till Restaurang Gourmet BLÅ.

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen