Datum och tid:

Lördag 6 april 2024, 14:00

Pris:

20-150 kr

FAMILJELÖRDAG - FILMMUSIK FÖR HELA FAMILJEN

Timothy Redmond DIRIGENT
Gävle Symfoniorkester

Den perfekta konserten för hela familjen att lära känna Gävle Symfoniorkester och den symfoniska musiken.

 

CINEMATIC SERENADE

Visst är det musiken som ger liv åt världens bästa filmer. Upplev en eftermiddag med ikonisk filmmusik från favoriter som Batman, Pirates of the Caribbean, Gudfadern, Downton Abbey och Thunderbirds. Välkommen in i filmmusikens förtrollande värld.

ET
Bron över floden Kwai
Mumintrollen
The Magnificent Seven
Batman
Aladdin
James Bond
Thunderbirds
Pirates of the Caribbean

 

Upplev en dirigent i världsklass – välkommen till Timothy Redmonds magiska musikaliska värld! Med enastående talang och precision dirigerar han konserter över hela Europa och är en eftertraktad gästdirigent för prestigefyllda orkestrar som London Symphony och Royal Philharmonic. Redmonds förmåga att skapa musikalisk magi har gjort honom till en favorit både i Storbritannien och internationellt.

Hans imponerande resumé inkluderar framträdanden med topporkestrar som Philharmonia, Royal Northern Sinfonia och London Philharmonic Orchestra. Genom samarbeten med BBC Concert, Philharmonic och Symphony Orchestras samt Hallé, Royal Liverpool Philharmonic och Ulster Orchestras har han satt sin prägel på musikvärlden. Hans koppling till Manchester Camerata, som sträcker sig över tid, visar på en passion och hängivenhet som genomsyrar hans arbete.

Redmonds kreativa fingeravtryck är tydliga i hans förmåga att väcka samtida musik till liv, särskilt i samarbetet med den hyllade kompositören Thomas Adès. Efter att ha framgångsrikt dirigerat produktioner som THE TEMPEST på Covent Garden och POWDER HER FACE för internationella operahus som English National Opera och Royal Opera House, har Redmond cementerat sin plats som en visionär dirigent och tolk av samtida musikaliska verk.

Denna virtuosa dirigent har inte bara imponerat på scenen utan har också gjort sig känt som en mentor och lärare. Som professor i dirigering vid Guildhall School of Music and Drama delar han med sig av sin omfattande erfarenhet och kunskap, inspirerande kommande generationer av dirigenter.

Timothy Redmond är inte bara en dirigent, han är en musikalisk kraft att räkna med. Låt dig svepas med i hans kreativa resa och njut av musik i världsklass som berör och inspirerar.