Datum och tid:

Torsdag 22 september, 19:00

Vinterdrömmar

Gävle Symfoniorkester
Vincenzo Milletari DIRIGENT
Johanna Wallroth SOPRAN

F. LISZT Les Preludes
O. GOLIJOV Three Songs for Soprano and Orchestra
P. I. TCHAIKOVSKY Symfoni nr 1 “Vinterdrömmar”

Gävle Symfoniorkester presenterar Osvaldo Golijov - ett första möte med musik av den briljante brasilianske kompositören som av New York Times beskrivs som en "musikalisk alkemist". Musiken skrider genom tid och rum och blandar hans personliga musikaliska rötter med västerländska traditioner och den oundvikliga tangon. Vi kommer också att "Vinterdrömma" med Tchaikovskys första symfoni. De två första satserna kallade han ”Dagdrömmar på en vinterväg” och ”Oh ödsliga land, oh dimmornas land”, här finns mycket av såväl Nordens mörker som ljus.

Innan konserten kan du njuta av en god bit mat. I pausen kan du köpa något gott. Vid vissa konsertern håller vi även öppet i Övre Baren.

För mer information och menyer, tryck här!


Kontakt:
restaurangen@gavlekonserthus.se
026-172940

Varmt välkommen till Restaurang Gourmet BLÅ.

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen