Datum och tid:

Söndag 25 september, 16:00

Nils Landgren & Jan Lundgren

Nils Landgren och Jan Lundgren, två giganter inom svensk jazzmusik, tar oss denna kväll med på en fantastisk resa mellan de svängigaste beaten och de mjukaste tongångarna. Deras stilistiska spann är stort. Det sträcker sig från jazz, funk och nordisk folkton till klassiskt och nytänkande improvisation.

Titeln ”Kristallen” vill föra tankarna till det ögonblick då kristallernas ytor och kanter skimrar och plötsligt ger upphov till oväntade färger. Det finns ett lugn och ett djup, liksom utrymme för fantasin att utvecklas. Inkännande magi. Nils Landgren och Jan Lundgren har en konsekvent vision av lyrisk kammarjazz som flyter mjukt och naturligt.

Det distinkta och samtidigt lediga sättet som Nils Landgren och Jan Lundgren interagerar kunde beundras redan i Leonard Bernstein-hyllningen ”Some Other Time”. Nu, med dem båda ensamma och tillsammans, i full frihet och med sina sjätte sinnen, är deras äkta känsla för mångfalden av de gemensamma musikaliska stilarna självklar.

Nordisk anda, djupt romantiska känslor, impressionistisk färg och omfamnande av den amerikanska jazztraditionen - allt detta genomsyrar ”Kristallen” och ger musiken en speciell och unik atmosfär.

Genom en djup samhörighet har denna mästerliga duo noggrant utformat en strålande och musikantiskt mångfärgad diamant.  

Nyligen utkom radarparet Landgren & Lundgren (trombon/sång, resp piano) med sin platta ”Kristallen” (ACT/Naxos). Den ligger som nr 1 på den tyska jazzförsäljningslistan och har bemötts med en hyllningskör i internationell press:

Quite magical * * * * - The Guardian (GB)
Entrancing music for heart and soul * * * * - Stern (DE)
An intimate and multifaceted program * * * * - Downbeat (US)
An understated delight - Jazz Times (US)

Video

Nils Landgren & Jan Lundgren - Kristallen

Garderob:
Garderoberna hittar du i vår foajé på entréplan. Den bevakade garderoben är enbart öppen i samband med större konserter i Gevaliasalen och det kostar 20 kr/plagg. Biljett till den bevakade garderoben köper du i samband med biljettköpet alternativt på plats i biljettkassan. Den obevakade garderoben är gratis. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

Parkering:
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Vill du parkera där bör du vara på plats i god tid innan konserten. Om vår parkering skulle vara full, hänvisar vi till parkeringshus i Gävle centrum eller parkeringen vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Fotografering:
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. Slå gärna på din mobiltelefon EFTER konserten. 

Allergier:
Tänk på att starka parfymer och hårsprejer kan vara mycket besvärande för allergiker.

Övrigt: 
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Gevaliasalen

Innan konserten kan du njuta av en god bit mat. I pausen kan du köpa något gott. Vid vissa konsertern håller vi även öppet i Övre Baren.

För mer information och menyer, tryck här!


Kontakt:
restaurangen@gavlekonserthus.se
026-172940

Varmt välkommen till Restaurang Gourmet BLÅ.